Nieuws
03 augustus 2015 - Ron Smeets

Adviesprijzen van de Galaxy S6 en S6 edge naar beneden bijgesteld

Ze hadden het samen met de tegenvallende kwartaalcijfers al aangekondigd en de bedragen waren ook al gelekt, maar Samsung heeft vandaag de advies verkoopprijzen van de Galaxy S6 en Galaxy S6 edge met respectievelijk 100 en 150 euro verlaagd. Letwel, de cashback actie (100 euro) van afgelopen maand is nu natuurlijk voorbij.

Dat betekent dus dat de gewone S6, met 32GB geheugen, nu voor 599 euro aangeboden wordt, De Galaxy S6 edge met 32GB heeft nu een advies prijskaartje van 699 euro. Voor de 64GB varianten moet je er 100 euro bij tellen. Jammer, want ik denk dat velen graag gezien hadden dat Samsung daar ook wat aan zou hebben gedaan; 50 euro extra per stap naar boven, bijvoorbeeld. Overigens beteken de prijsverlagingen niet dat nu de 128GB versie ook weer verkocht wordt. Die is nog altijd uit het assortiment en ik denk ook niet dat we die nog terug gaan zien. Ook niet na deze prijsverlaging dus.

In de praktijk betekent een verlaging van de adviesprijzen doorgaans dat toestellen in (online) shops nog ca 10% (gemiddeld) goedkoper aangeboden zullen worden. De vraag is nu wanneer de prijs van de losse Galaxy S6 (32GB) in de winkels onder de 400 euro duikt. Wellicht dat de aankondiging, over tien dagen, van de Galaxy S6 (Edge) Plus daar voor kan zorgen.

Via (Samsung Mobile Shop NL)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.