Geruchten
12 maart 2014 - Ron Smeets

Advertentie All New HTC One toont functie van duo camera

Het is een tafereel dat zich de afgelopen weken al vaker afgespeeld heeft. Net als je denkt dat bijna alles van de nieuwe HTC One (M8) al op straat ligt volgt er weer een nieuwe 'lek' met dito informatie. Dit keer zijn het een verkoophandleiding en een advertentie van het toestel waarin onder andere de functie van de duo camera van het toestel uitgelegd wordt.

Natuurlijk moeten we nog altijd een slag om de arm houden in afwachting op de eerste échte officiële informatie van het toestel, maar het is wel een heel klein slagje geworden intussen.

De functie van de tweede camera, zo blijkt, nu heeft primair te maken met de mogelijkheid om de focus van foto's achteraf aan te passen. Een functie die ook al in de nieuwe Galaxy S5 en diverse andere toestellen van Nokia, Sony en LG. De camera's van die toestellen maken telkens meerdere foto's, met verschillende focus instellingen waaruit achteraf gekozen kan worden.

De reden dat HTC voor een tehnologie met twee camera's gekozen heeft zou te maken kunnen hebben met de snelheid. Elke foto die gemaakt wordt kan standaard al twee focus instellingen hebben. Verder wordt ook nog gespeculeerd dat de tweede camera gebruikt kan worden om 3D effecten aan foto's toe te voegen. In de advertentie staat namelijk letterlijk dat je foto's kunt maken met meer diepte.

Ow, en het begint er steeds meer op te lijken dat het toestel echt als All New HTC One op de markt gaat komen. Beide documtenten voeren die naam voor het toestel.

De gelekte advertentie en verkoophandleiding:

HTC-All-New-One-Ad HTC-All-New-One-handleiding

Bron (adv), Bron (handleiding)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.