Nieuws
15 augustus 2012 - Ron Smeets

Adobe Flash Player vandaag uit de Google Play Store

In november van het vorige jaar kondigde Adobe al aan te zullen stoppen met de ontwikkeling van de Flash Player voor smartphones. Eind juni liet Adobe nog weten dat de Flash Player voor Android op 15 augustus uit de Google Play Store zou verdwijnen.

Welnu, die dag is nu dus aangebroken. Veel zullen we er niet van merken. De meeste (native) apps zoals YouTube spelen al geruime tijd zowel op de iPhone, iPad als Android gewoon ook Flash content af. Alleen wanneer je specifieke flash websites, die volgens mij ook steeds zeldzamer worden, bezoekt dan kun je problemen ondervinden voor wat betreft de weergave daarvan.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.