Accessoires
02 mei 2014 - Ron Smeets

Actieve camera testers gezocht

Sinds Garmin vorige zomer de Monterra introduceerde, een outdoor gadget met Android OS, en mij aan het rennen kreeg op een Spaans strand, heeft de fabrikant weer mijn aandacht. Ooit maakten ze, samen met Asus, ook smartphones, maar dat was in de prehistorie van de slimme mobieltjes.

De fabrikant van navigatie-, sport- en outdoor gadgets is momenteel op zoek naar 50 vrijwilligers die de nieuwe actie camera, VIRB Elite, uitgebreid willen gaan testen. Hieronder kun je lezen wat je moet doen om je daarvoor op te geven.

Na een wervingsperiode ontvangen de 50 geselecteerde officiële testers uit verschillende disciplines een gratis VIRB Elite camera om hun eigen video's te maken en te publiceren op de speciale website voor het testprogramma. Op die site kun je je ook aanmelden als tester.

De testers zullen ook feedback geven over de zes basiscriteria voor een actioncamera: beeldkwaliteit, batterijduur, robuustheid/waterbestendigheid, hanteerbaarheid/gebruiksgemak, connectiviteit/extra functies en bewerkingssoftware (VIRB Edit): kortom, een real-life consumententest, opgezet om alle kwaliteiten van de camera aan te tonen.

Het moge duidelijk zijn dat de Virb Elite camera speciaal bedoeld is voor actieshots. Denk aan skateboarden, BMX, skiën, surfen, snowboarden, mountainbiken, motorrijden, voetbal, rugby, trek- en wandeltochten, paragliden, zweefvliegen, zeilen, duiken, kitesurfen. En ja, de camera is shockproof, waterdicht en stofvrij.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.