Toestellen
20 februari 2015 - Ron Smeets

Actieprijs van de Honor Holly voor de verkoopstart al de derde keer omlaag Op het prijskaartje staat nu €109,99 maar dat kan de komende dagen nog verder dalen

Het is natuurlijk een slim bedachte marketing stunt van Honor, maar de fabrikant maakte vandaag bekend dat, vier dagen voor de winkellancering van het toestel, de prijs voor de derde keer gedaald is. Momenteel staat die op €109.99 maar er zijn op dit moment nog drie dagen te gaan waarin de prijs nog verder kan dalen.

UPDATE (23-02, 10u40): Zoals verwacht is de uiteindelijke actieprijs van de Honor Holly uitgekomen op €99.99. Voor die prijs kan iedereen die zicht de afgelopen heeft ingeschreven het toestel de komende drie dagen, zolang de voorraad strekt, kopen. Je ontvangt een mail met daarin alle details. Wat na 26 februari op het prijskaartje van de Holly zal staan is nog niet bekend, maar de fabrikant liet wel al weten dat de verkoopprijs ook dan lager zal zijn dan de oorspronkelijke adviesprijs van €139,99.

Honor liet enkele weken geleden, tijdens de presentatie van de Holly, weten dat iedereen kan meewerken om het eerste prijskaartje, een actieprijs die vanaf 23 februari vier dagen geldig is, zo laag mogelijk te maken. Het startbedrag (de advies verkoopprijs) was toen €139.99. Hoe mee potentiele kopers hun interesse voor het toestel bekend maakten door zich in te schrijven op de actiesite van de Holly (zonder verkoopverplichting overigens) des te lager zou de actieprijs worden. In theorie zou dat kunnen betekenen dat de prijs van het toestel zelfs de 0 euro kon halen, als een paar miljoen geinteresseerden zich inschreven, maar daar stak Honor natuurlijk een stokje voor.

Op dit moment is de prijs dus €109.99 en als ik moet gokken dan denk ik dat de uiteindelijke actieprijs wel op €99.99 zal uitkomen. Die 'mijlpaal' wordt op de site zelfs al genoemd. Een bedrag dat de fabrikant waarschijnlijk voordat de actie startte al in haar hoofd gehad heeft. Dat is op zich een bijzonder scherpe prijs voor de Holly. Ik heb het toestel de afgelopen twee weken getest en vergeleken met de Lumia 535, die een vergelijkbare basis adviesprijs heeft, en daarbij sloeg de Holly bepaald geen modderfiguur.

Zoals gezegd geldt de definitieve actieprijs maar voor een beperkte periode, van 23 tot 26 februari, en alleen bij een bepaalde winkel (waarschijnlijk Bol.com) en zolang de voorraad strekt. Dat is althans wat de fabrikant nu op de actiesite meldt. Inmiddels heeft Honor ook al laten weten dat de prijs van de Holly na de actieperiode weliswaar stijgt maar dat hij onder de €139.99 zal blijven.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.