Entertainment
03 juni 2006 - Ron Smeets

Acteur stopt toneelstuk na GSM gerinkel

Ik denk dat iedereen die wel eens in een bioscoop of theater komt het wel eens meegemaakt heeft: een rinkelede GSM van iemand die zijn mobieltje niet uitgezet, of in vergaderstand gezet had. Vervelend voor de andere bezoekers, maar nog veel vervelender voor diegenen die op het podium 'hun ding' staan te doen.

De Engelse acteur Richard Griffiths, beter bekend als Uncle Vernon in de Harry Potter films, steekt zijn ergernis niet onder stoelen of banken en heeft in korte tijd twee keer zijn acteerwerk onderbroken voor dit soort incidenten.

Afgelopen week sprong hij uit zijn vel toen in korte tijd drie GSM's afgingen terwijl hij op het podium stond. De eigenaar van de derde telefoon moest het vervolgens publiekelijk ontgelden. Griffiths stopte met acteren, richtte zich tot de man die inmiddels al het schaamrood op zijn kaken had staan en zei :

"OK, ik ben niet van plan om te gaan concurreren met deze electronische gadget's. De toneelmeester heeft jullie al gezegd dat de telefoons uitgezet moestem worden, dat het illgaal is om ze aan te laten staan en je hebt al twee toestellen horen afgaan. Je zou je moeten schamen!!!"

Dus, ik ga nu het podium verlaten en als ik weer opkom, dan beginnen we deze scene gewoon opnieuw. En ik verzeker jullie dat als ik nierna ook nog maar één telefoontje hoor rinkelen, we deze voorstelling definitief zullen stoppen", aldus een redelijk woedende Griffiths.

Het toeval, of niet, wil dat Griffiths enkele maanden geleden ook al van zich liet spreken toen hij een vrouw de zaal uitstuurde omdat haar mobieltje afging. De acteur 'adviseerde' toen het overige publiek om de vrouw aan te klagen voor het verpesten van hun middag betaald vertier, waarna de 'schuldige' onder luid applaus en met een staande ovatie de zaal verliet.

Mmmh, dit verklaart natuurlijk wel waarom Richard Griffiths de rol van norse, chagerijnige en opvliegende ome Vernon van Harry Potter zo overtuigend speelt ;-)Gerelateerde links:
Mobiele bellers worden de nieuwe 'rokers'
LG gaat Taiwanezen belmanieren bijbrengen
Mobiele manieren
SMS Etiquette
Tips om GSM overlast te doorstaan
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.