Nieuws
02 september 2008 - Ron Smeets

Acht miljoen iPhones verkocht en China komt eraan

Een aantal iPhone kopers met aandelen in Apple hebben de afgelopen maanden zoveel mogelijk IMEI nummers van de 3G versie van de iPhone verzameld.

Uit het vergelijken van de verschillende nummers zijn ze tot de conclusie gekomen dat Apple tot op dit moment (eind Augustus) al minimaal 5.649.000 3G iPhones geproduceerd heeft. Opgeteld bij de 2.4 miljoen 'oude' iPhones die Apple volgens eigen opgave in de eerste zes maanden van dit jaar nog verkocht heeft komt het dus neer op zo'n 8 miljoen toestellen in 2008.

Wetende dat Apple momenteel zo'n 800.000 iPhones per week laat produceren en dat het er nu toch naar uit gaat zien dat het toestel binnenkort ook in China te koop zal zijn lijkt het doel van 10 miljoen toestellen in 2008 nog steeds meer dan haalbaar.Gerelateerde links:
Meer dan 1 miljoen iPhones verkocht!
Eén miljoen iPhone 3G's in drie dagen
China Mobile wil de iPhone niet meer
Chinese Telco’s in de rij voor de iPhone

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.