Toestellen
19 juni 2015 - Ron Smeets

Ach jee... Bij OnePlus zijn ze boos... NOT! Dit is werkelijk de meest doorzichtige schreeuw om aandacht tot dusver

OnePlus moet het vanaf de eerste dag van haar bestaan hebben van het creëren van hypes en online aandacht voor haar producten. Tot nu toe is dat welgeteld één smartphone die ruim een jaar geleden aangekondigd werd als de 'Flagship Killer' voor de, toen nog, iPhone 5S en Galaxy S5. Voorafgaand aan de lancering slaagde OnePlus er in om de aandacht van de online wereld maandenlang vast te houden met teasers, baude uitspraken en dito voorspellingen. Na de lancering gingen ze daar vrolijk mee door. Het idee om de OnePlus One alleen op uitnodiging te verkopen zorgde dat de hype rondom het toestel maandenlang voortduurde. Slim en goed gespeeld is het enige dat ik daar over kan zeggen.

Helaas slaat OnePlus de plank nu even helemaal mis. Ze zijn, zo wil een blogposting van de fabrikant ons doen geloven, boos op de voorbarige kritiek die losgebarsten is nadat bekend werd dat de volgende 'Flagship Killer' uitgerust gaat worden met de snel oververhit rakende en dure Snapdragon 810 processor. Ze vinden dat 'wij' te vroeg conclusies trekken.

Ten eerste is die kritiek, gezien het 'track-record' van de betreffende processor in de HTC One M9 en de Sony Xperia Z3+, heel begrijpelijk is, geheel terecht. Geen reden om boos over te worden dus. Nee, laat maar zien dat jullie (OnePlus) het wel beter kunnen zou ik zo zeggen.

Maar dat is niet waar de schoen wat mij betreft wringt. OnePlus is natuurlijk niet boos. Haha, laat me niet lachen. OnePlus die boos wordt over geruchten? Een groot deel van hun hype campagne drijft op dit soort geruchten waarvan ze er zelf ongetwijfeld ook een aantal in de wereld geholpen hebben. Kijk vooral even naar de zwaar in scene gezette foto met 'boze medewerkers; en, volgens OnePlus, gephotoshopte OnePlus Two in het midden.

Nee, dit is gewoon een volgende schreeuw om aandacht en dus een nieuw hoofdstuk in het creëren van een hype rondom de OnePlus Two die over enkele weken het daglicht gaat zien. En hoewel die duurder zal zijn dan zijn voorganger wordt het ongetwijfeld ook wel weer een toestel dat veel waar voor zijn geld geeft. Nu nog hopen dat hij op een normale manier verkocht gaat worden.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.