Nieuws
27 december 2011 - Ron Smeets

Acer zal ook in 2012 tablets en smartphones maken

De afgelopen weken gingen geruchten dat Acer, vooral bekend van PC's en Laptop's, van plan zou zijn om uit de smartphone en tablet markt te stappen. De verkoopcijfers van Acer smartphones en tablets vallen nogal tegen.

De oprichter van de Taiwanese fabrikant, Stan Shih, heeft echter gezegd dat Acer ook in de toekomst (2012) smartphones en tablets zal blijven ontwikkelen en verkopen.

Volgens Shih, die overigens geen actieve rol meer speelt bij Acer, heeft de raad van bestuur van de fabrikant wel besloten dat de portfolio van smartphones en tablets 'gestroomlijnd' gaat worden (lees: minder modellen) en dat men zich vooral gaat richten op (succesvolle) niche producten. Zoals gezegd, Acer is er de afgelopen jaren nog niet in geslaagd smartphones en tablets op de markt te zetten die goed verkocht werden (en worden).

Hier in Nederland probeert de Taiwanese fabrikant dat ook al enkele jaren, zonder succes, te bewerkstelligen. Jaar in, jaar uit beloofde Acer de smartphone- en tablet markt te gaan veroveren. In de praktijk is daar nog niets van terug te zien. Grotendeels komt dit door de toch ietwat inferieure producten, zoals de Iconia Tab W500, die Acer in de winkels legt. Nou ja, 'in de winkels leggen' is wat erg overdreven want Acer smartphones en tablets zijn nauwelijks zichtbaar in de diverse on- en offline telecomshops.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.