Toestellen
27 juli 2010 - Ron Smeets

Acer Stream vanaf 9 Augustus in Engeland te koop

De Acer Stream werd eind Mei officieel gepresenteerd als de tweede Android Smartphone van deze Taiwanese computer fabrikant. Qua design en specs zag hij er al een stuk veelbelovender uit dat zijn voorganger, de Acer Liquid.

Nu is op de Engelse webshop van Expansys een release datum en prijskaartje van het toestel opgedoken: 9 Augustus en 399 pond (ca. 480 Euro).

Daarmee wordt het toestel zo'n 20% duurder dan zijn voorganger en is een van de USP's van Acer, de prijs, zo goed als verdwenen. Nu maar hopen dat de Stream ook zoveel beter is dan de Liquid. Wanneer de Acer Stream ook in Nederland te koop zal zijn is nog niet bekend. Hieronder staat een van de eerste unboxing / preview video's van een redelijk definitieve versie van de nieuwe Acer Stream.

De belangrijkste specs nog even op een rijtje:
- 3.7 inch WVGA AMOLED touchscreen display
- Android 2.1
- quad-band GSM
- 3G UMTS en HSDPA (max 7.2 Mbps) support
- Wi-Fi 802.11 b/g/n
- GPS
- 5 Megapixel camera met HD (720p) video opname functie
- HDMI aansluiting
- Multimedia speler met Dolby Mobile Sound
- FM Radio met RDS
- 1GHz Snapdragon processor
- 512MB RAM, 512MB ROM
- 2GB intern geheugen
- microSD geheugenkaart optie (max 32GB, een 8GB kaart wordt meegeleverd)
- Bluetooth
- Acer Touch 3D UI
- Bewegingssensor
- Social Network Services (Twitter, Facebook)
- 11.2mm dun

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.