Toestellen
28 mei 2010 - Ron Smeets

Acer Stream gepresenteerd

De eerste Android Smartphone van Acer, de Liquid, kwam eind vorig jaar op de markt en hoewel dat toestel relatief goedkoop was met behoorlijke specs is het geen echt succes geworden. Een van de redenen daarvoor zou te maken kunnen hebben met het feit dat de Acer Liquid er net effe iets te goedkoop (glimmend plastic) uitzag. Daarnaast is Acer natuutlijk nog lang geen gevestigde naam in de (smart)phone wereld.

De Taiwanese fabrikant hoopt natuurlijk daar dit jaar nog verandering in komt. De introductie, gisteren, van de Acer Stream als opvolger van de Liquid zou daar aan moeten bijdragen. Zo op het eerste gezicht ziet de Stream er best veelbelovend uit.

In onderstaande (Italiaanse) preview video van ruim 22 minuten lijkt het toestel er in ieder geval een stuk minder goedkoop uit te zien en de specs mogen er ook best zijn:

- 3.7 inch WVGA AMOLED touchscreen display
- Android 2.1
- quad-band GSM
- 3G UMTS en HSDPA (max 7.2 Mbps) support
- Wi-Fi 802.11 b/g/n
- GPS
- 5Megapixel camera met HD (720p) video opname functie
- HDMI aansluiting
- Multimedia speler met Dolby Mobile Sound
- FM Radio met RDS
- 1GHz Snapdragon processor
- 512MB RAM, 512MB ROM
- 2GB intern geheugen
- microSD geheugenkaart optie (max 32GB, een 8GB kaart wordt meegeleverd)
- Bluetooth
- Acer Touch 3D UI
- Bewegingssensor
- Social Network Services (Twitter, Facebook)
- 11.2mm dun

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.