Nieuws
10 april 2009 - Ron Smeets

Acer Smartphones niet naar België?

Acer introduceerde onlangs een aantal nieuwe Smartphones voor de Europese markt. De toestellen zullen de komende maanden ook in de Nederlandse winkels gaan verschijnen, maar de kans dat de Acer's ook in België op de markt komen is, zo blijkt uit onderstaand artikel van Express.be, klein.

‘Onze verkoop van smartphones kan worden belemmerd door het Belgisch verbod op koppelverkoop, want 80% van de wereldwijde verkoop van smartphones loopt via telecomoperatoren'. Dat zegt August Becquet, die verantwoordelijk is voor Acer Smartphones Bebelux, in het vakblad Datanews. Acer wil tegen 2012 doorstoten naar de top 5 van smartphones.

De Taiwanese computerfabrikant Acer, in ons land vooral succesvol in het segment van de notebooks en de desktops, lanceert dit jaar 10 smart devices. Het bedrijf kondigde vorig jaar de overname van E-TEN over, de fabrikant van de Glofiish-smartphones, en maakt dus nu zijn intrede in deze door Nokia gedomineerde markt.

In ons land is voorlopig alleen de DX900 te koop, die 499 euro moet kosten. In april en mei volgen de X960, M900 en F900. Die modellen kosten tussen 399 en 529 euro.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.