Nieuws
07 december 2008 - Ron Smeets

Acer Smartphones begin 2009 in de winkels

Nu de eerder dit jaar aangekondigde overname van E-TEN door Acer afgerond is worden de berichten over een op komst zijnde Smartphone van het Taiwanese computermerk steeds talrijker.

Hoewel er de afgelopen maanden nogal wat onduidelijkheid bestond over het tijdstip waarop we de eerste Acer Smartphones in de winkels zouden gaan tegenkomen heeft het bedrijf dit weekend (nogmaals) bevestigd dat het eerste toestel gedurende het eerste kwartaal van 2009 op de markt zal komen.

Welk toestel dat zal zijn, wat de specs en/of prijs wordt en waar de eerste Acer Smartphone als eerste in de winkels zal verschijnen wordt nog even geheim gehouden, zo meldt DigiTimes.

Opvallend is ook de mededeling dat de merknaam E-TEN uit de Smartphone wereld zal verdwijnen en zich weer gaat bezighouden met het maken en verkopen van apparaten waarmee real-time de aandelenkoersen gevolgd kunnen worden. Iets waarmee E-TEN eind jaren negentig haar eerste successen behaalde.

Verder verwacht Acer dat men in 2009 nog niet echt veel last zal hebben van de economische crisis. De Taiwanezen gaan voor volgend jaar namelijk uit van een omzetgroei van tussen de 25 en 30%. Ik waag te betwijfelen of ze die verwachting waar kunnen maken.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.