Nieuws
24 november 2010 - Ron Smeets

Acer onthult twee tablets en een 'smartphone tablet'

Gisteren hield Acer een persconferentie in New York en het gerucht ging al dat daar een of twee tablets onthuld zouden gaan worden. Dat zijn er dus twee geworden, plus een 4.8 inch 'tablet-achtige-smartphone', als ik het persbericht goed lees ;-) Alle drie de nieuwe mobiele gadgets draaien op Android en daarmee is het gerucht over een eventuele Windows 7 Tablet van Acer, voorlopig althans, van de baan.

Overigens zullen deze drie nieuwe toestellen voorlopig nog niet in de winkels verschijnen, maar dat is, zeker wat Nederland betreft, in het geval van Acer geen echte verrassing. De persberichten spreken van een release in April 2011, maar daarin wordt nog niets gezegd over (eventuele) beschikbaarheid in Nederland en/of België. Hetzelfde geldt voor de prijzen en de exacte namen van de drie toestellen. Op de persconferentie van gisteren werd dus niet veel meer dan een vooraankondiging gedaan.

De 4.8 inch smartphone met tablet functie, zoals ik hem maar zal noemen omdat Acer hem nog geen (winkel)naam gegeven heeft, draait op Android en heeft een LED backlit touchscreen display met een schermverhouding van 21:9 (hetzelfde als de geflopte LG BL40) en een resolutie van 1024 x 480 pixels. Andere specs zijn WiFi, een 8 megapixel camera met LED flits, UMTS/HSDPA support, Bluetooth, een 2 megapixel front cam, DLNA en HDMI. Dat klinkt niet verkeerd, of zoals Acer het zelf zegt: "100% Smartphone, 100% Tablet: a revolutionary experience for people who want it all!" Nah ja, dat zal ik dan toch echt eerst moeten testen voordat ik daarover kan oordelen ;-) Acer-Smartphone

Over beide tablets die in New York gepresenteerd werd is ook nog niet al te veel bekend. Er komt een 7 inch en een 10 inch versie, beiden draaien dus op Android. Mogelijk dus 2.3 of misschien al 3.0, maar dat zal de tijd moeten uitwijzen. Beiden hebben ze ook een 5 megapixel camera, een front camera met HD functie, WiFi en 3G (UMTS/HSDPA) support. Het 7 inch model heeft alleen DLNA terwijl de 10 inch versie ook full HD kan serveren middels een HDMI uitgang. Verder heeft het 7 inch model een 1.2 GHz dual core processor aan boord. De 10 inch versie moet het doen met een 'standaard' 1GHz processor. Ook dit klinkt op het eerste gezicht allemaal niet slecht. Over een paar maanden weten we ongetwijfeld meer. Acer-Android-Tablet-b Acer-Android-Tablet-a

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.