Toestellen
31 augustus 2016 - Ron Smeets

Acer Liquid Z6 en Z6 Plus zien het daglicht in Berlijn De Taiwanese fabrikant springt ook op de 'Plus' trein met twee 'instappers'

Acer heeft vanochtend in Berlijn, ruim een dag voor de officiële start van de IFA, twee nieuwe smartphones onthuld. Met de Liquid Z6 en Luquid Z6 Plus gaat de Taiwanese fabrikant ook meedoen aan de trend dat een type toestel in twee verschillende afmetingen, liefst met de naam 'Plus', in de winkels verschijnt. Al is dat laatste wat Acer betreft in Nederland nog wel een issue. De Acer's zijn immers geen smartphones die je letterlijk overal kunt tegenkomen in de schappen, maar dit ter zijde.

De verschillen tussen de standaard Liquid Z6 en de 'Plus' variant zijn overigens wel iets groter dan alleen de afmeting van het scherm; respectievelijk 5 inch met HD en 5.5 inch met Full HD resolutie. Zo heeft de Z6 een 8 en een 2 megapixel camera aan de achter- en voorzijde terwijl de Z6 Plus voorzien is van een 13 en een 5 megapixel camera op die plekken.

En dat zijn zeker niet de enige verschillen. De Z6 is uitgerust met een 1.3GHz quad core processor van MediaTek, met 1GB RAM en 8GB intern geheugen. De Z6 Plus heeft een 1.5GHz octa core processor van dezelfde fabrikant, met 3GB RAM en 32GB intern geheugen. Het Plus model heeft bovendien een vingerafdruk sensor. Beide toestellen worden standaard voorzien van Android 6.0 Marshmallow. Het is nog niet bekend of ze ook de Nougat update gaan krijgen.

Het prijsverschil tussen de twee is ook beduidend groter dan, bijvoorbeeld, tussen de iPhone 6S en 6S Plus, maar de prijskaartjes van de Acer's vallen wel veel gunstiger uit. De Liquid Z6 gaat 119 euro kosten terwijl de Liquid Z6 Plus met 249 euro meer dan dubbel zo duur is (adviesprijzen). Beide toestellen verschijnen ergens in oktober in de online winkels. Dat geldt overigens voor de hele Benelux.

Uit het persbericht (met 'superlatieven dus ;)):

Acer heeft de Liquid Z6 serie smartphones ontwikkeld voor degenen die verlangen naar een intuïtief apparaat met alle functies voor productiviteit onderweg. De Liquid Z6 serie is minimalistisch ontworpen en voorzien van elegant 2.5D curved glas. De premium metalen achterkant maakt de Liquid Z6 Plus nog geraffineerder. De nieuwe smartphones zijn uitgerust met Android 6.0 en gemakkelijk aan te passen aan eigen behoeften.

De Liquid Z6 is voorzien van een krachtige quad-core processor, terwijl de Liquid Z6 Plus nog hogere snelheden haalt met haar octa-core processor. De Liquid Z6 Plus voorziet ook in biometrische authenticatie met een vingerafdruksensor voor een veilige en gemakkelijke toegang.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.