Toestellen
01 maart 2015 - Ron Smeets

Acer Liquid M220 is de volgende ultragoedkope Windows smartphone Een concurrent in de prijsklasse van de Lumia 435

Acer is een van de eerste toestel merken die dit jaar in Barcelona haar nieuwe toestellen onthult. De Liquid M220 is voor de Taiwanese fabrikant de eerste smartphone die voorzien is van Windows Phone 8.1. Dat betekent tevens dat het toestel, wanneer het zover is, ook de upgrade naar Windows 10 zal ontvangen.

Uit de lijst met specs wordt al snel duidelijk dat de Liquid M220 vooral ook een compact en betaalbaar toestel wordt. Dat laatste wordt bevestigd door het prijskaartje: 79 Euro. Met die prijs, en de specs die hieronder vermeld staan, zal de Liquid M220 van Acers dus een directe concurrent worden van de Lumia 435.

Het toestel is voorzien van een 4 inch WVGA display (480 x 800), een 1.2 Ghz dual core processor met 512MB RAM. Verder heeft hij 4GB intern geheugen aan boord dat desgewenst uitgebreid kan worden met een microSD kaartje. Aan de achterzijde prijkt een 5 megapixel autofocus camera met LED flitser en aan de voorzijde is een 2 megapixel selfie cam geplaatst. De accu heeft een capaciteit van 1300mAh. Vergeleken met de Lumia 435 heeft de Acer een iets betere (qua resolutie) front camera maar iets minder RAM en intern geheugen. Verder zijn de toestellen met nagenoeg dezelfde specs uitgerust.

De Acer Liquid M220 zal vanaf april in twee kleuren, nou ja, wit en zwart, in de winkels verschijnen. Hieronder staan nog enkele kiekjes van het toestel.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.