Toestellen
22 augustus 2012 - Ron Smeets

Acer Liquid Gallant en Gallant Duo gepresenteerd

Acer heeft vandaag twee nieuwe smartphones voor de Nederlandse (en Europese) markt gepresenteerd. De Acer Liquid Gallant en Gallant Duo zijn uiterlijk en qua specs nagenoeg identiek. Het enige verschil is de dual sim optie van de Gallant Duo, maar dat doet de naam dan ook al vermoeden.

Beide toestellen zullen standaard voorzien worden van Android 4.0 (ICS), een 4.3 inch qHD LCD display, een 1GHz single core processor met 1GB RAM, 4GB intern geheugen en een 5 megapixel autofocus camera die ook 720p HD video's kan opnemen.

Natuurlijk zijn de overige bekende smartphone specs zoals WiFi, Bluetooth, GPS, USB, HSPA support en een 3.5mm audio aansluiting ook aanwezig. Verder hebben de Liquid Gallant en Gallant Duo een 1500 mAh accu en een afmeting van 129 x 65.5 x 9.9 milimeter. De Acer Liquid Gallant Duo zal vanaf september in de Nederlandse winkels liggen met een advies verkoopprijs van 219 Euro. De 'single sim' variant volgt kort daarna, aldus Acer. Die gaat 199 Euro kosten.

Alle specs op een rijtje (de dual sim aanduiding geldt natuurlijk alleen voor de Liquid Gallant Duo) en enkele kiekjes van de Acer Liquid Gallant's:

Acer-Liquid-Galant-a Acer-Liquid-Galant-b Acer-Liquid-Galant-c Acer-Liquid-Galant-d

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.