Toestellen
14 oktober 2009 - Ron Smeets

Acer Liquid (een beetje) aangekondigd

In Barcelona kondigde Acer, dat in 2008 Smartphone fabrikant E-Ten overnam, over al aan dat de Taiwanese fabrikant na de zomer van 2009 een aantal Smartphones op de markt ging brengen. In April werd dat voornemen tijdens een Nederlandse perspresentatie nog eens herhaald maar daarna bleef het, op enkele geruchten na, relatief stil.

Vandaag verscheen dan ineens de Engelse (voor)aankondiging van de Acer Liquid, een toestel voorzien van Android 1.6 en de inmiddels beruchte 1Ghz Qualcomm Snapdragon processor.

Andere specs die genoemd worden zijn een WVGA Capacitive Touchscreen display. Qua specs lijkt de Acer Liquid dus niet helemaal op de A1 die een tijdje geleden al eens opdook als een van de op komst zijnde Acer Androids. Uiterlijk heeft hij er wel veel van weg.

Meer info, zoals de release datum, prijs en een uitgebreide spec-list wil Acer op dit moment nog niet bekend maken. Laten we hopen dat deze vooraankondiging niet weer gevolgd wordt door maanden van (relatieve) stilte. Het wordt nu toch wel eens tijd dat Acer haar beloftes van Barcelona gaat staven met tastbare producten, toch?

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.