Toestellen
27 juni 2013 - Ron Smeets

Acer Liquid E2 videoreview

Onlangs presenteerde Acer een aantal nieuwe smartphones. De Taiwanese fabrikant onderneemt al enkele jaren regelmatig pogingen om de Nederlandse markt te betreden. Tot nu toe nog zonder al te veel succes. Acer smartphones zijn (en waren) toch vooral prijspakkers die het vaak net niet hadden qua specs en prestaties.

Met de introductie van de Liquid E2 lijkt Acer op een beter spoor terechtgekomen te zijn. Smartphones met een prijskaartje dat (ver) onder de 300 Euro ligt worden, dankzij de duurder wordende abonnementen, steeds populairder en je ziet dan ook meer fabrikanten (oude en nieuwe merken) in dat segment duiken.

Daarnaast is sinds de komst van Android ICS en Jelly Bean ook veel verbeterd in de pure versie van het Google OS voor smartphones (zonder eigen ontwikkelde User Interface zoals die door Samsung, HTC en Sony toegepast worden). Voor fabrikanten als Acer, maar ook Alcatel One Touch bijvoorbeeld, levert dat veel voordelen op. De ontwikkelkosten van een eigen UI kunnen namelijk 'geschrapt' worden zonder dat dit nadelen heeft voor de gebruiksvriendelijkheid en prestaties van een toestel.

Enfin, ik nam de afgelopen anderhalve week onder andere de Acer Liquid E2 onder de loep. De videoreview met mijn bevindingen kun je hieronder bekijken. Ow ja, en ondanks de 'vloeibare' naam is deze Acer toch echt niet waterdicht ;-) 

http://www.youtube.com/watch?v=QUvCqB00s2M
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.