Nieuws
16 december 2009 - Ron Smeets

Acer lanceert zes Android toestellen vóór de zomer van 2010

De eerste Android Smartphone, Liquid, ligt pas enkele dagen in de winkels maar de Taiwanese fabrikant heeft nu al een deel van haar snode plannen voor de eerste helft van 2010 onthuld.

Als alles volgens plan verloopt dan kunnen we nog voor de zomer van het komende jaar vijf of zes nieuwe Android Smartphones van Acer in de winkels verwachten.

Volgens Roger Yuen van Acer zijn daar zowel high-end als ook mid- en zelfs low-end modellen bij. Klinkt interessant en gezien de behoorlijk positieve eerste indrukken van de Liquid ben ik zeer benieuwdnaar het vervolg.

Wanneer de eerstvolgende Acer Android Smartphone officieel onthuld gaat worden en in de winkels zal liggen wilde Yuen nog niet zeggen, maar als er vijf of zes in de eerste zes maanden van 2010 op de markt gaan komen dan kan dat natuurlijk niet al te lang meer duren. Ik gok op Barcelona voor meer officieel nieuws.

Opvallend is verder wel dat Yuen schijnbaar niet weet dat de Liquid in sommige Europese landen al te koop is. Hij zegt namelijk letterlijk dat dat toestel pas in Q1 op de Europese markt zal verschijnen: "The Liquid will be available in Europe by the first quarter. At present it is only available through operators in Asia. We have several operators we are talking to both in Asia and in Europe. We will be announcing those deals shortly, within the next month".

(Foto hierboven is van de Acer Lineup voor 2010, inclusief Windows Mobile, zoals die enkele weken geleden tijdens een persevent in Amsterdam gepresenteerd werd)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.