Nieuws
17 februari 2009 - Ron Smeets

Acer kondigt nieuwe Smartphones aan

Gisteravond heeft Acer, zoals verwacht, haar intrede op de Smartphone markt officieel bevestigd. Tijdens een lange en zeer saaie persconferentie die zo'n anderhalf uur duurde werden een aantal Windows Mobile Smartphones gepresenteerd. Dat we niet in slaap gevallen zijn tijdens de perspresentatie is vooral te danken aan het feit dat er alleen maar staanplaatsen waren.

Maar goed, er was ook goed nieuws te melden. De aangekondigde Acer Smartphones lijken, gelukkig, in geen enkel opzicht op de twee ouderwetse modellen die vorige week gespot werden. Nee, de nieuwe Acer's blinken stuk voor stuk uit in strakke vormgeving en prima looks.

Hands-on foto's van de vier toestellen die definitief gepresenteerd werden volgen nog. Voor nu volstaan we even met het melden van de diverse typenummers, specs en enkele persplaates.

De Tempo M900 (foto boven)is een touchscreen Smartphone met slide-out toetsenbord.
- Quad-band GSM (850/900/1800/1900 MHz)
- Tri-band HSDPA/HSUPA (850/1900/2100 Mhz)
- 3.8 inch TFT touchscreen display van 800 x 480 pixels
- vingerafdruk sensor
- GPS, Wi-Fi
- 5MP camera met flitser en autofocus
- 533 MHz Samsung S3C 6410 processor
- 128 MB SDRAM, 256 MB flash geheugen
- microSD card slot
- Spreektijd: max. 5 uur
- Stand by time: max. 160 uur
- Afmetingen: 119 x 62 x 17.1 mm
- Gewicht: 188 gram

De Tempo F900 is ook een touchscreen model maar dan zonder qwerty (slide-out) toetsenbord. De overige specs zijn nagenoeg gelijk aan die van de Tempo M900. Alleen de camera is een 3 megapixel versie in plaats van een van 5 megapixels.
acer-f900

De Tempo X960 is kwa uiterlijk wel gelijk aan het toestel dat eerder al eens uitlekte. De belangrijkste specs:
- 2.8 inch touchsreen VGA display
- 3.2 megapixel camera
- GPS
- WiFi
- Quad-band GSM
- Tri-band UMTS/HSDPA
acer-x960

De laatste in de rij is de Tempo DX900. Dt is feitelijk de Glofiish (of E-TEN) DX900 maar dan met een Acer naamkaartje. De belangrijkste functie van dit toestel is de Dual-SIM optie. Verder is hij voorzien van een VGA Touchscreen display, 3.2 megapixel camera, GPS en WiFi.
acer-dx900

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.