Nieuws
31 maart 2011 - Ron Smeets

Acer komt dit jaar met een MeeGo product

Gisteren was ik bij de (jaarlijkse) persbijeenkomst van Acer. Zoals gewoonlijk (in 2009 en 2010 ook al) beloofde Acer wederom de Nederlandse smartphone markt te gaan veroveren met een aantal (nieuwe) Android toestellen. Deze keer werd deze ambitie uitgebreid met de mededeling dat de Taiwanese fabrikant ook een aantal Windows 7 en Android Honeycomb tablets hier gaat uitbrengen.

De smartphones en tablets die Acer meegenomen had waren dezefde die ook al in Barcelona te zien waren dus wat dat betreft geen schokkend nieuws: de Acer Liquid Mini, Liquid Metal en de ietwat vreemde Icona Smart (foto) met zijn 4.8 inch display. Mijn oog viel in de presentatie echter wel op de aanwezigheid van het MeeGo logo onder het kopje 'toekomstige producten' die in 2011 op de (Nederlandse) markt zullen komen.

Navraag bij Diane Sestig van Acer wees uit dat de fabrikant inderdaad nog dit jaar een MeeGo product gaat lanceren. Meer kon daar echter niet over gezegd worden. "Of het een tablet danwel een smartphone wordt, dat is nog niet bekend, ook bij ons (Acer Nederland, red.) niet", aldus Diane. Op zich is het natuurlijk redelijk bijzonder nieuws wanneer Acer inderdaad dit jaar nog een MeeGo tablet of smartphone op de markt zou zetten. Afwachten dus maar.

Over de huidige portfolio werd gemeld dat de Tablets (A500, A100 en W500) iets later (what's new ;-)) dan gepland in de winkels zullen liggen. De prijzen werden ook bekend gemaakt.

De Acer W500, een Windows 7 Tablet, gaat tussen de 499 (WiFi only) en 749 (WiFi + 3G) Euro kosten. Het duurste model wordt standaard geleverd met een keyboard-dock. De A500 (Android) krijgt een prijskaartje van 499 (WiFi) tot 599 Euro (WiFI + 3G). De Acer 100, een 7 inch Android tablet, wordt met 349 (WiFi) tot 449 Euro (WiFi + 3G) iets goedkoper. De WiFi versie van de A500 zal eind april in de Nederlandse winkels verschijnen, de 3G versie komt een maand later. De Windows tablet (W500) komt eind mei naar Nederland (WiFi). De 3G versie van dat model komt ook een maand later, eind juni dus. In juni / juli zal ook de A100 (7 inch Android) in de winkels liggen.

Verder deed Acer nog enkele ambitieuze uitpraken. Zo wil de fabrikant dit jaar uitgroeien tot de Top 3 Tablet verkoper, wereldwijd (achter Apple en Samsung dus) en Wil men in EMEA (Europa, Midden Oosten en Azië) dit jaar nog de nummer 7 smartphone verkoper worden. Dat zou betekenen dat men Motorola en LG moet passeren die nu respectievelijk op de 8e en 7e plek staan. Acer staat nu op nummer 9.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.