Tablets
08 november 2011 - Ron Smeets

Acer Iconia Tab 200 duikt op

De afgelopen dagen is weer een nieuwe Acer Android tablet opgedoken. de Iconia Tab A200 werd gespot bij de Bleutooth SIG waar het toestel aangeboden was ter certificatie. Daarnaast is ook een kiekje van de nog niet officieel gepresenteerde nieuwe Acer Android tablet te zien.

Over de specs is nog niet veel bekend. Bluetooth is natuurlijk aanwezig, evenals een capacitief touchscreen display, 'de Tablet versie van Android' (Honeycomb of ICS, dat wordt er nog niet bij vermeld) en WiFi. Verder wordt gemeld dat de Iconia Tab A200 lichter en kleiner zou zijn dan een magazine. Of daarmeer een blad als Privé of, het veel zwaardere, VTWonen (bijvoorbeeld) bedoeld wordt, is ook nog niet duidelijk ;-)

Acer heeft al een paar Tablets op de markt gebracht. Tot nu toe vallen die echter, behalve vanwege de prijs, nauwelijks op. Uiterlijk zijn het echte 'Taiwanese ontwerpen'. Ik hoor vaak, en dat roep ik zelf ook regelmatig, dat de Acer Tablets, qua design, meer lijken op netbooks zonder toetsenbord. Geen oogstrelende tablets dus, zoals die van Apple en Samsung bijvoorbeeld, maar goedkoop 'Made in Taiwan' design.

Ook de prestaties van de eerste Acer tablets, de Iconia A100, A500 en W500 vallen niet bijzonder positief op, waarbij wel gezegd moet worden dat de Windows versie (de W500) in negatieve zin opvalt bij de Android modellen, die echter ook niet bijster soepel en goed functioneren. Kijk ook maar een naar deze video(p)review van begin dit jaar. De vraag is nu natuurlijk of Acer van haar fouten geleerd heeft en de A200 wel een goed en soepel functionerende tablet wordt. We zullen zien.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.