Tablets
06 juni 2012 - Ron Smeets

Acer Iconia Tab 110; quad core, Android ICS en nog geen €200

Acer heeft vandaag de Iconia Tab 110 laten zien in Taipei tijdens de Computex. Kijkend naar de specs lijkt dit een prima tablet te worden maar het echte nieuws is toch wel de mededeling van de fabrikant dat de Acer Iconia Tab A110 een prijskaartje van nog geen 200 dollar (ook beduidend minder dan 200 Euro dus) gaat krijgen.

Nu ben ik over het algemeen nog niet echt te spreken geweest over de (Android) tablets van Acer die ik de afgelopen anderhalf jaar in mijn handen gehad heb (traag, veel 'lag' in de UI en niet bepaald degelijk gebouwd), maar ik zal mijn (voor)oordeel nog even opzij zetten ;-)

De Acer Iconia Tab A110 is een tablet met een NVIDIA Tegra 3 quad core processor, Android Ice Cream Sandwich en een 7 inch display met een resolutie van 1280 x 800 pixels. Verder heeft hij 1GB RAM, een microSD geheugenkaart optie, WiFi, een HDMI uitgang en een front camera.

Er komt ook een 10.1 inch versie, de Acer Iconia Tab 210. Die heeft verder dezelfde specs als zijn kleinere 'broer', zonder de HDMI uitgang maar wel met 3G support. Over de prijs van de Iconia Tab 210 heeft Acer nog niets gezegd in Taiwan. Enkele kiekjes van beide tablets:

Acer-Iconia-Tab-110-y Acer-Iconia-Tab-110-d Acer-Iconia-Tab-110-b Acer-Iconia-Tab-110-c Acer-Iconia-Tab-110-e

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.