Toestellen
11 maart 2009 - Ron Smeets

Acer DX650 van dichtbij bekeken

Sommigen van jullie zullen zich deze rare Smartphone nog wel kunnen herinneren. Vlak voor het Mobile World Congress lekte namelijk enkele specs en plaatjes uit van de Acer DX650, een Windows Mobile toestel met twee 'gezichten' maar zonder dual-sim optie.

Gelukkig bleek enkele dagen later dat dit niet een van de langverwachte Acer primeurs was. Daarvoor zag het toestel er niet alleen veel te ouderwets uit maar was het gewoonweg ook veel te lelijk.

Schijnbaar, zo blijkt nu, heeft Acer toch besloten de DX650 op de markt te brengen, en wel op de Philippijnen. A Bugged Life heeft het toestel aan een review onderworpen. Daarin is onder andere te lezen wat Acer's bedoeling was met het inbouwen van twee displays.

Het grote touchscreen scherm is bedoeld voor de Smartphone functies terwijl het kleinere scherm in combinatie met een traditioneel keypad aan de andere voorzijde het bellen en SMS-en een stuk toegankelijker moet maken dan bij een gemiddelde Windows Mobile Smartphone. OK, voor diegenen die maar niet kunnen wennen aan het gebruik van Touchscreen Windows toestellen is het wellicht een uitkomst, maar om voor zo'n verschrikkelijk vormgegeven toestel nu 450 Euro te moeten neertellen is echt te veel van het goede, toch?

Acer-DX650-b
Acer-DX650-c
Acer-DX650-d

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.