Geruchten
24 maart 2009 - Ron Smeets

Acer Android komt na de zomer

Later deze ochtend ben ik bij een Nederlandse perspresentatie van Acer. Daar worden onder andere enkele Smartphones gepresenteerd maar of de Taiwanezen dan ook al meer informatie zullen verstrekken over het gerucht dat de A1, Acer's eerste Android Smartphone, in September gereleased gaat worden waag ik te betwijfelen.

Als we de geruchten mogen geloven dan heeft een Taiwanese bobo van Acer dit inmiddels wel informeel bevestigd. Officieel geven zowel Acer als Google geen commentaar hierop.

De A1 zou dus in September, samen met nog vier Smartphones geintroduceerd gaan worden. In Barcelona toonde Acer al vier nieuwe toestellen die binnenkort in de winkels zullen verschijnen maar tijdens die presentatie werden, op slides, ook al enkele prototypes van andere Acer Smartphones getoond die, zo zei men toen, later dit jaar het daglicht zouden gaan zien.

Die toestellen hadden (werk)namen als de L1, C1, F1, E1 en wellicht dat de A1 dus ook bestaat. Het feit dat Acer in Barcelona wel de vier eerder genoemde prototypes noemde maar de A1 Android achterhield strookt weer helemaal met het anti-Android spook dat de eerste dagen op het MWC rondwaarde, maar dit ter zijde.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.