Nieuws
28 oktober 2011 - Ron Smeets

Acer Allegro met Windows Phone Mango 'stiekem' onthuld

Acer, je weet wel, de Taiwanese fabrikant die in Nederland al drie jaar op rij roept dat ze nu echt, nee écht, de smartphone markt gaan veroveren, heeft deze maand heel stiekem haar eerste Windows Phone 7.5 (Mango) toestel onthuld; de Acer Allegro.

Misschien betekent deze 'stille trom' actie wel dat Acer nu niet meer zo hoog van de toren gaat blazen maar eerst ervoor zorgt dat de toestellen ook (breed) in de diverse on- en offline shops beschikbaar komt ;-) In Nederland heb ik de Allegro tot nu toe alleen gezien bij drie webshops.

Enfin, de Acer Allegro heeft de 'standaard' Windows Phone specs. Een 1GHz Qualcomm processor, een 3.6 inch LCD touchscreen WVGA display, 8GB intern opslag geheugen, een 5 megapixel camera met LED flitser, WiFi, Bluetooth 2.1, A-GPS en een 1300 mAh accu. Het toestel weegt 126 gram en meet 116 x 59 x 13mm (hxbxd). Dankzij Acer's zogenaamde Fast Charge technologie zou de Allegro 2.5 keer sneller opladen dan zijn concurrenten. Laten we hopen dat de accu niet ook 2.5 keer sneller leegraakt tijdens het dagelijks gebruik ;-)

Of de Acer Allegro dus breed in Nederland beschikbaar komt is, mede gezien Acer's historie, een kwestie van afwachten. In Frankrijk gaat hij, los, 299 Euro kosten. De drie Nederlandse webshops die hem aanbieden doen dat voor prijzen tussen de 284 en 295 Euro.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.