Nieuws
25 augustus 2006 - Ron Smeets

Accustrop dreigt voor Sony

Nu ook Apple besloten heeft om 1.8 miljoen laptiops die voorzien zijn van Sony Li-Ion accu's ter vervanging terug te roepen dreigt een enorme strop voor de Japanse gadgetbouwer.

Eerder besloot Dell al om 4 miljoen laptops van nieuwe accu's te voorzien en toen werd ook al duidelijk dat de oorzaak hoogstwaarschijnlijk gezocht moest worden bij de accu's van Sony. Een terugroepactie van Sony zelf lijkt nu nog slechts een kwestie van tijd. Zeker nu dook e eerste Vaio in rook opgegaan is.

De Japanse regering heeft Sony intussenopdracht gegeven om de problemen grondig te onderzoeken en op te lossen.

Sony, op haar beurt, heeft al laten weten dat men de schade die de accuflop veroorzaakt inschat op 100 tot 160 miljoen Euro. De gemiddelde (productie)prijs van een Accu ligt tussen de 20 en 30 Euro.Gerelateerde links:
Dell wellicht niet de enige met accuproblemen
Het bewijs dat de nieuwe Macbook's te heet worden!
Exploderende Dell laptop in Japan
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.