Accessoires
23 augustus 2005 - Ron Smeets

Accusharing via USB

Je kent het wel. Tijdens het bellen valt ineens je GSM uit omdat de accu leeg is. Geen reserve accu bij de hand natuurlijk, alleen enkele tientallen collega's of mede weggebruikers die met dezelfde telefoon rondlopen.

Binnenkort pak je dan je USB Acculader uit je binnenzak en vraag je iemand met dezelfde telefoon (en een volle accu natuurlijk) vriendelijk of je even zijn accu mag 'sharen' .

Een paar Koreanen hebben een USB lader ontwikkeld waarmee het mogelijk is om twee identieke telefoons te koppelen om de een met behulp van de andere op te laden. Natuurlijk kun je via de USB lader ook gewoon aansluiten op je PC of Laptop als er geen tweede (zelfde) toestel in de buurt is.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.