Nieuws
14 augustus 2007 - Ron Smeets

Accuproblemen Nokia: 46 miljoen BL-5C batterijen retour

Nokia heeft vandaag officieel bekendgemaakt dat bepaalde types BL-5C batterijen waarvan er wereldwijd meer dan 300 miljoen in omloop zijn tijdens het laden oververhit kunnen raken.

Om precies te zijn gaat het om de BL-5C modellen die geproduceerd zijn door Matsushita tussen december 2005 en november 2006, in totaal zo'n 46 miljoen exemplaren. Deze accu's kunnen door kortsluiting tijdens het laden oververhit raken. Tot nu toe zijn ca. 100 gevallen bekend maar ernstige verwondingen en/of schade is nog niet gemeld.

Als je wilt weten of ook jouw BL-5C batterij bij de serie hoort die kosteloos vervangen wordt door Nokie, dien je de batterij uit het toestel te verwijderen. Een Nokia BL-5C batterij zal “Nokia” en “BL-5C” gedrukt hebben op de voorkant van de batterij. Op de achterkant van de batterij staat het Nokia logo bovenaan en het batterij identificatienummer (bestaande uit 26 alfanumerieke tekens) onderaan. Zie ook de foto's bij deze posting.

Op de speciaal hiervoor gelanceerde website kun je met dat nummer zelf nagaan of kouw BL-5C accu ook vervangen wordt. Je kunt natuurlijk ook contact opnemen met een Nokia Contact Center.

Het Bettery Identification Number:Gerelateerde links:
Accuproblemen voor Sony nog niet voorbij?
Nokia 6280 met accuproblemen
Nu ook accuproblemen bij mobieltjes van Sanyo
Brandwonden na vonkende Sony accu
Dell wellicht niet de enige met accuproblemen
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.