Nieuws
18 januari 2016 - Ron Smeets

'Accubug' voor de iPhone 6S (Plus) Het aangegeven resterende accupercentage klopt niet altijd

Blijkbaar hebben sommige iPhone 6S (Plus) gebruikers last van een 'accubug'. Het aangegeven resterende accupercentage komt soms niet overeen met de werkelijkheid. In enkele gevallen blijft het percentage ook 'hangen'. Volgens Apple wordt al gewerkt aan een oplossing en de oorzaak zou ook al bekend zijn.

Het probleem lijkt zich met name voor te doen bij toestellen waarbij de tijd handmatig ingesteld is. Sommige gebruikers, en gamers in het bijzonder, willen de tijd van hun smartphones nog wel eens aanpassen (voor- of achteruit) omdat dit bij bepaalde games voordelen kan opleveren. Bij de iPhone 6S (Plus) kan het dan dus gebeuren dat het aangegeven accupercentage niet meer klopt en/of niet meer bijgehouden wordt.

Apple heeft voor de 'tijd-accu-bug' een support pagina ingericht waar de fabrikant adviseert om de tijd van het toestel op automatisch te zetten. Maar er wordt dus ook aan een oplossing voor dit probleem gewerkt.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.