Nieuws
21 augustus 2014 - Ron Smeets

Accu van de Windows HTC One (M8) gaat langer mee

Eerder deze week presenteerde HTC de Windows 8.1 versie van de One (M8). Op het OS na heeft dat toestel exact dezelfde specs als zijn Android 'broer'.

Toch is er nog een belangrijk verschil. De HTC One (M8) for Windows gaat blijkbaar veel langer mee op een volle acculading dan de Android variant.

Beide toestellen hebben een 2600 mAh accu aan boord. Volgens de fabrieksopgave (zie afbeelding), die natuurlijk lang niet altijd overeenkomt met het werkelijke gebruik, kan de Windows versie tot 21 uur actief gebruikt worden voordat de accu weer opgeladen moet worden. Bij het Android model is dat volgens de fabrikant 12 uur. Het verschil in maximale stand-by tijd is niet zo groot; 15.5 dagen voor de Windows versie tegenover 12.2 dagen voor de Android.

Zoals gezegd, in de praktijk worden vaak andere resultaten gemeten, maar het heeft er alle schijn van dat de Windows variant van de One (M8) een stuk energiezuiniger is dan het Android model. Helaas heb ik zelf nog geen HTC One (M8) met Windows, maar er zullen de komende dagen en weken ongetwijfeld vergelijkende tests online verschijnen.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.