Tablets
30 november 2012 - Ron Smeets

Accu van de Surface Pro gaat 4 a 5 uur mee

Gisteren presenteerde Microsoft de prijs en beschikbaarheid (in de VS) van de Surface Pro. Enkele uren later verscheen op het officieële Twitter account van de Surface, naar aanleiding van een vraag van een potentiële koper, een tweet over het uithoudingsvermogen van de accu van de Surface Pro.

Volgens Microsoft gaat de accu van de Surface Pro, op één volledige lading, ongeveer half zo lang mee als die van de Surface RT. Dat zou dus betekenen dat je de Pro na 4 of 5 uur gebruik alweer moet opladen.

Dat is vergelijkbaar met bijvoorbeeld de MacBook Air maar voor een tablet is het toch wat aan de krappe kant, vind ik. Het goede nieuws is wel dat je aan de Surface Pro een tweede accu kunt toevoegen. Die wordt in het toetsenbord accessoire 'verwerkt'.

Je moet die er dan wel los bij kopen, zowel het toetsenbord als de accu. En met een aanschafprijs van 899 (64GB versie) of 999 (128GB) dollar wordt hij dan wel erg duur. Het toetsenbord 'dock' kost in de VS al zo'n 120 dollar.

De Tweet: Surface-Pro-Accu-Tweet-a

De Tweede accu Tweet: Surface-Pro-Tweet-Tweede-Accu

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.