Toestellen
09 maart 2015 - Ron Smeets

Accu van de Galaxy S6 (edge) kan natuurlijk wel verwisseld worden Zes stappen, incomplete, doe-het-zelf instructie staat in de service handleiding

Inmiddels hebben de meeste merken hun vlaggenschepen al lang uitgerust met een 'vast ingebouwde' accu. Apple, Sony en HTC zijn maar drie voorbeelden daarvan. Samsung fans waren de afgelopen jaren vooral ook erg blij vanwege het feit dat de Koreaanse marktleider daar nog niet aan mee deed. Tot nu dus. En dus is een van de meest gehoorde nadelen van de Galaxy S6 en zijn edge broer het ontbreken van een zelf verwisselbare accu.

Deze discussie duikt telkens weer op als er weer een nieuw toestel verschijnt waarbij de accu 'vast ingebouwd' is. Dat was al zo bij de komst van de eerste iPhone, de eerste HTC One en de eerste Xperia Z. En nu is Samsung aan de beurt. Maar, niet getreurd want de Galaxy S6 Edge accu kan, net als bij al die andere toestellen, natuurlijk wél verwisseld worden. Het is alleen iets (ahum) meer werk.

In de service handleiding van het toestel die nu online opgedoken is (pdf bestand), staat wel een zes stappen 'doe-het-zelf' instructie waarin, ondersteund met plaatjes, getoond wordt hoe de accu van een Galaxy S6 (edge) verwisseld moet worden. De instructie begint echter met de uitdrukkelijke waarschuwing om dat niet zelf te doen en het over te laten aan een geautoriseerde reparateur. Bovendien ontbreekt in de handleiding de uitleg over hoe de achterzijde van het toestel los gemaakt moet worden. Aangezien die verlijmd is zal daarvoor hoogstwaarschijnlijk dezelfde truc uitgehaald moeten worden als bij het scherm van een iPad of de achterzijde van een Sony Xperia Z3; verwarmen tot de lijm zacht wordt en de achterzijde los laat.

Zoals je op de afbeeldingen hierboven en -onder kunt zien geeft Samsung niet alle details van het reparatieproces voor de accu prijs. Natuurlijk is het straks, wanneer de accu van je Galaxy S6 (edge) achteruit gaat of helemaal niet meer werkt. hopelijk pas ruim anderhalf jaar na aanschaf, verstandiger om hem te laten vervangen en niet zelf te gaan experimenteren.

Bron, via