Nieuws
25 augustus 2014 - Ron Smeets

Accu van de Galaxy Alpha is een middenmoter

Bij de lancering van de Galaxy Alpha vroeg ik mij af hoe de, relatief kleine, accu van dat toestel zich zou houden. 1860 mAh is namelijk geen bijster krachtige stroombron voor een toestel met een 4.7 inch scherm en een octacore processor, alhoewel die rekenchip juist energiezuiniger zou zijn.

Welnu, uit de eerste accutests blijkt dat de Samsung Galaxy Alpha een redelijke middenmoter is. Letwel, het toestel is daarbij zowel vergeleken met smartphones die ongeveer dezelfde grootte hebben als de grotere varianten. Een 5+ inch toestel heeft nu eenmaal meer ruimte voor een grotere accu.

Hoe dan ook, in alle testcatergoriën (spreektijd, browsen en video kijken) komt de Galaxy Alpha, vergeleken met zijn directe concurrenten, als middenmoter uit de bus. Op het blog van GSM Arena staan de volledige lijsten met testresultaten. Als je de lijsten 'uitklapt' kun je zien dat de Galaxy Alpha redelijk onderaan 'bungelt'. 

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.