Accessoires
12 september 2014 - Ron Smeets

Accu test: LG G Watch vs Moto 360

De meeste slimme horloges halen amper het einde van de tweede dag, op één acculading. Zelf heb ik enkele Samsung's gedurende langere tijd kunnen proberen en maar die moesten, op de Gear Fit na (om de dag), elke avond opgeladen worden. 

Hieronder zie je een grafiek van de resultaten van een meerdaagse accutest tussen de LG G Watch en de Moto 360, uitgevoerd door Phandroid. De eerste dag draaiden beide horloges op firmware verse 4.4W. De tweede dag werden ze geupgrade naar 4.4W.1. 

Het is dus goed om te zien dat er niet persé een grotere accu in een smartwatch hoeft te zitten om hem langer te laten meegaan op één lading. Goed getunede software is minstens net zo belangrijk. De G Watch van LG en de Moto 360 hebben overigens beiden een 400 mAh accu aan boord.

Als de je de testgrafiek van Phandroid doortrekt dan zouden beide watches, maar zeker die van LG, met de nieuwe firmware het dus drie dagen op één acculading kunnen uithouden. Dat is al een hele vooruitgang ten opzichte van 1 dag, maar nog lang niet de week die, bijvoorbeeld, met een Pebble gehaald kan worden. Er is dus nog genoeg werk aan de winkel voor de Smartwatch fabrikanten.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.