Entertainment
02 december 2011 - Ron Smeets

Accu Samsung Galaxy S II 'explodeert' in broekzak

Verhalen over smartphone en laptop accu's die te warm worden, smelten en in sommige gevallen zelfs 'exploderen' zijn gelukkig nog steeds vrij zeldzaam. Toch zijn er deze week kort na elkaar twee opgedoken. Bizar detail: eentje betrof 'n iPhone 4 en de ander een Samsung Galaxy S II. Juist, de twee bedrijven die sowieso al in een verhitte strijd met elkaar verwikkeld zijn ;-))

Van de Samsung met de geëxplodeerde accu zijn foto's online verschenen. Daarop is te zien dat de explosie niet erg krachtige was. Gelukkig maar want het toestel bevond zich op dat moment in de broekzak van diens eigenaar.

Die hoorde een (knallend) geluid en voelde kort daarna iets branden in zijn broek. Toen hij zijn Galaxy S II eruit haalde kwam de rook er nog vanaf. Het resultaat kun je hieronder zien. Ik neem aan dat Samsung het toestel gaat onderzoeken. Zoals gezegd komt het wel eens voor, maar toch vooral bij (goedkope) 'namaak' (of third party) accu's. In dit geval zat de originele accu in de Galaxy S II.

SGSII-Accu-Explosie-a SGSII-Accu-Explosie-b SGSII-Accu-Explosie-c

Foto's via: XDA Developers

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.