Tablets
16 maart 2012 - Ron Smeets

Accu 'New iPad' heeft 70% meer power dan die van de iPad 2

Het kon natuurlijk niet lang duren voordat iemand de nieuwe iPad zou ontleden. iFixit heeft dat inmiddels al gedaan en hieronder kun je de video daarvan bekijken.

Wat daarbij het meeste opviel is dat de accu van de 'New iPad' maar lieft 70% meer capaciteit heeft dan die van zijn voorganger; 42.5 Watt/uur tegenover 25 Watt/uur.

Het feit dat het uithoudingsvermogen van de nieuwe iPad gelijk is aan dat van de iPad 2 (ca 10 uur) betekent dus dat het nieuwe scherm, de GPU's, de snellere processor en de 4G chip duidelijk meer 'power' nodig hebben.

http://www.youtube.com/watch?v=VXuFZE9g3iE
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.