Entertainment
15 januari 2006 - Ron Smeets

Accu leeg? Even plassen! (deel 2)

In augustus schreven wij al over een artikel in de New Scientist waarin wetenschappers de komst van accu's die met urine opgeladen kunnen worden aankondigden.

Nu hebben enkele knappe koppen uit Singapore de accu's inmiddels ontwikkeld. Zie ook de foto verderop.

De oorspronkelijke bestemming voor deze accu's waren medische hulpgoederen voor afgelegen gebieden , maar de eerste speculatie's over toepassing van deze technologie in andere (mobiele) gadgets konden natuurlijk niet uitblijven.

Zoals toen ook al gemeld zijn enkele druppels urine al genoeg voor het genereren van 1.5Volt electriciteit. Afhankelijk van de gebruikte materialen (legeringen) in de accu kan de capaciteit ervan worden bepaald. Ik vraag mij echter wel af wie hem (de accu!) tijdens het opladen vast houdt;-)Gerelateerde links:
LG's long-life methanol accu
Accu leeg? Even plassen!
Milieuvriendelijke GSM accu
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.