Entertainment
17 augustus 2005 - Ron Smeets

Accu leeg? Even plassen!

We zijn nu toch ff bezig met rariteiten, dus deze kan er ook wel bij.

Het toch wel gerenommeerde magazine New Scientist meldt de komst van accu's die kleiner zijn dan een gemiddelde credit card en opgeladen kunnen worden door er even over te plassen.

Misschien wat overdreven aangezien het artikel meldt dat 1 druppel urine al genoeg electriciteit kan opwekken om een GSM te laten functioneren, maar het komt er wel op neer.

Oorspronkelijk is deze technologie overigens in Singapore ontwikkeld voor gebruik in eenvoudige en goedkope gezondheidstests voor o.a. diabetes, maar inmiddels zien de wetenschappers ook andere toepassingen de kop op steken.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.