Nieuws
18 mei 2012 - Ron Smeets

Accu en verbinding bugfix voor de Galaxy S II beschikbaar

Samsung heeft vandaag een bugfix voor de Galaxy S II uitgerold. Na de Android ICS update, enkele weken geleden, verschenen diverse klachten over verbindingsproblemen en een veel te snel leeglopende accu. Dat leidde onder andere tot een negatief 'installatie advies' van de ICS update voor de Galaxy S II door KPN.

Met de update, die nu dus beschikbaar is, zouden deze problemen nu verholpen moeten zijn, zo meldt de fabrikant die verder geen details geeft over de update zelf.

De bugfix is zo'n 18MB groot en kan zowel via Kies als OTA (Over-The-Air) geinstalleerd worden. Het is wel slim om dat laatste te doen via een WiFi verbinding natuurlijk. Overigens verandert het versienummer van de Android firmware voor de Galaxy S II na deze update niet; dat blijft 4.0.3.

Bron: GSM Helpdesk

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.