Accessoires
29 januari 2009 - Ron Smeets

Accessory Awards succes voor Sony Ericsson en LG

Vandaag was als jurylid aanwezig bij de de Connexie Accessory Awards. De organisatie had ervoor gekozen om de fabriek van Spyker als locatie voor het testen van de producten en de uitreiking van de Awards te kiezen. Ik ging dus in alle vroegte naar Zeewolde in de hoop dat we de carkits en headsets zouden kunnen gaan uitproberen in een Spyker. Helaas bleek die hoop net iets te ijdel en dus moesten we het doen met een Volkswagen Passat, Audi A6 en een Suzuki Swift ;-)))

In totaal waren er zes categoriën: Best Bluetooth Headset, Best Build-In Carkit, Best Plug-In Carkit, Best Music Device, Most Innovative Accessory en Best Designed Accessory. Onder de genomineerden waren onder andere producten van Parrot, Sony Ericsson, Nokia, LG, Samsung, Jabra en Bury.

De tests werden uitgevoerd door vijf journalisten van Connexie, AutoWeek, JouwMobiel, GSM Helpdesk en ondergetekende. Bij de Carkits en Headsets werd onder meer gekeken naar de geluidskwaliteit van de gesprekken en de bedieningsmogelijkheden. De genomineerde accessoires in de categorieën Music Device, Best Designed en Most Innovative werden bij Spyker Cars in Zeewolde bekeken en uitgeprobeerd. Op basis hiervan vulden de journalisten hun testformulieren in.

Na het tellen van de stemmen kwamen de volgende winnaars uit de bus.

Best Bluetooth Headset: Sony Ericsson HBH-IS800
Unaniem gekozen als de headset met de beste geluidskwaliteit en bovendien bijzonder compact.SE-HBH-IS800-comlpleet1

Best Carkit Build-in: Parrot Mki 9200
Parrot maakt momenteel gewoon de beste Bluetooth inbouw Carkits. De Mki 9200 is bovendien voorzien van veel extra functies zoals koppeling met je iPod.Parrot-Mki-9200

Best Carkit Plug-in: LG HFB-500
Zonder meer een verassende winnaar. Relatief goedkoop (69 Euro, adviesprijs) en een goede geluidskwaliteit. Eenvoudig vormgegeven en geen overbodige functies. Gewoon goed. Deze Carkit viel bovendien twee keer in de prijzen dankzij het gebruik van 'groene stroom'. Hij wordt namelijk opgeladen door de ingebouwde zonnecellen.LG-HFB-500

Best Music Device: Sony Ericsson MBS-900
Deze 'Boombox' had ik enkele maanden geleden al in Lund gezien en gehoord. Bijzonder cool apparaat met een zeer goede geluidskwaliteit. Wel wat prijzig met 299 Euro en hij is nog niet in de winkel te koop.SE-MBS-900-a-1

Most Innovative Accessory: LG HFB-500
De tweede award voor deze LG. Opladen gaat met behulp van de zonnecellen die ingebouwd zijn en behalve het toestel zelf kun je er ook je LG telefoon mee opladen. Kabeltje zit erbij.

Best Designed Accessory: Jabra JX20 Pura
Tja, ontworpen voor Jabra door Jacob Jenssen. Zegt genoeg, dacht ik zo ;-)Jabra-JX20-Pura

Geef toe, het zou toch een ultime ervaring zijn geworden als de organisatie de Carkits in deze bolide ingebouwd hadden ;-)Spyker

Spyker-HQDe voltallige jury, vlnr ondergetekende, Rob Wild van Autoweek, Harold de Kort (van Sony Ericsson dus geen jurylid), Tim Wijkman van GSM Helpdesk met achter hem een weggedoken Sjoerd van Connexie, en Mark Rutten van Jouw Mobiel.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.