Accessoires
20 mei 2011 - Marc Wielaert

Accessoires Samsung Galaxy S II

Samsung heeft tijdens de launch van de Galaxy S II aangekondigd een aantal specifieke accessoires uit te brengen. Deze komen waarschijnlijk binnen enkele weken - en hopelijk tegelijkertijd - beschikbaar. De firma Case-mate is er sneller bij om de eerste hoesjes te produceren: als het goed is zijn deze vanaf morgen als eerste bij de BelCompany te vinden. Hieronder een impressie van deze accessoires.

Omdat ze het eerst beschikbaar zijn - en degenen die een Galaxy S II bezitten er waarschijnlijk al naar uitkijken - eerst m'n foto's en bevindingen over drie van de Case-mates die op de markt komen. Daaronder vind je vervolgens enkele persfoto's van de meer technische accessoires die Samsung zelf op de markt brengt.

Case-mate
Ik kreeg er drie toegestuurd: de "Barely there", de "Gelli" en de "Tough".
Casemate%20packs

De "Barely There" is niet alleen erg dun maar spiegelt ook opvallend. Of je dat mooi vindt is een kwestie van smaak en eerlijk gezegd is het niet de mijne. De letters van het merk vallen daarbij extra op.
Casemate%20Barely%20There%20back
Casemate%20Barely%20There%20detail%20onder

Op de foto's hieronder zie je dat deze Case-mate de randen van het toestel niet helemaal omhult, maar het is duidelijk dat het een hele fatsoenlijke bescherming biedt die het toestel nog altijd makkelijk in je colbert of broekzak laat glijden.
Casemate%20Barely%20There%20detail%20boven%20screen%20up
Casemate%20Barely%20There%20detail%20onder%20screen%20up

De "Gelli" is zoals de naam al doet vermoeden van een glad, rubberachtig materiaal dat zacht aanvoelt. Het is transparant, zodat je de achterkant van je toestel nog kunt zien: daarom veschijnen beide merknamen vlak boven elkaar in beeld, maar alleen als je er recht op kijkt.
Casemate%20gelli%20back%20schuin
Casemate%20gelli%20detail%20onder

Aan de detailfoto's is goed te zien dat deze Case-mate de Galaxy S II helemaal beschermt, met vanzelfsprekend ook de uitsparingen waar nodig voor camera, kabels en speaker.
Casemate%20gelli%20detail%20cam%20en%20volume
Casemate%20gelli%20detail%20onder1

De meest robuust uitgevoerde bescherming biedt - zoals de naam aangeeft - de "Tough". Het is een extra sterke Case-mate die uit twee delen bestaat, een "binnenhoes" en een harde schaal.
Casemate%20tough%20back
Casemate%20Tough%20pack%20%20intern
Casemate%20Tough%20pack%20%202e%20laag

De on/of en de volumebutton worden door dat zachte zwarte rubber verpakt, en moeten vervolgens via de uitsparingen in de harde schaal worden bediend. Het blijkt echter niet zo eenvoudig om ervoor te zorgen dat de buttons nog goed te bedienen zijn. Je moet even geconcentreerd aan de slag voor je dat goed voor elkaar hebt, maar dan heb je je Galaxy S II ook echt héél stevig verpakt (en ook van wat extra gewicht voorzien).
Casemate%20Tough%20detail%20close%20up
Casemate%20tough%20detail%20onder%20close

Ik vind de Tough er erg cool uitzien, maar ik krijg ook de indruk dat de Gelli het toestel goed en compleet beschermt, en het rubberachtige materiaal bovendien nog iets meer "grip" geeft. Dat de Gelli er iets minder robuust uitziet zal voor anderen een nadeel zijn, zoals somigen ook met plezier zullen kiezen voor de spiegelende Barely there.

Samsung accessoires
Dan zoals beloofd nog de foto´s van de accessoires die Samsung zelf met een aantal weken hoopt te leveren. Al eerder heb ik gewezen op de de site smacc.nl, Samsung's eigen online accessoirewinkel, maar ik neem aan dat onderstaande aanvullingen op je Galaxy S II ook via andere online kanalen en winkels te vinden zijn. Tijdens de presentatie van de Galaxy S II zijn deze accessoires ook even getoond maar heb ik er geen goede foto´s van kunnen maken.

De mooiste vond ik de bureaustandaard, een groot en stevig design met een metallic "punt" aan de achterkant met slots voor de microUSB-kabel en stroom.
Galaxy%20S2%20Desktop%20dock%201
Galaxy%20S2%20Desktop%20dock%202
Galaxy%20S2%20Desktop%20dock%2051

Samsung komt ook met een eigen gps-kit voor de Galaxy S II, van het type dat je aan het raam bevestigt. Op zich wel een gewaagde stap, omdat er inmiddels al zoveel verschillende universele houders als deze beschikbaar zijn.
Galaxy%20S2%20Vehicle%20dock%201
Galaxy%20S2%20Vehicle%20dock%202

En daarnaast verschijnen er twee kabeltjes, één om een normale USB-stick rechtstreeks aan je toestel te koppelen - iets dat Nokia uitvond en er de term "USB-on-the-go" voor bedacht, en wat Samsung een USB Gender noemt. Daarnaast biedt Samsung straks ook een HDMI verloopkabeltje aan. Overigens mag hierbij wel even gezegd worden dat Nokia beide kabels bij zowel de N8 als de E7 standaard meelevert.
ET-R205UBE%20%281%29-USB%20Gender
HDTV%20adapter_Micro%20USB

Tot slot hieronder nog twee foto's van het Powerpack dat Samsung in het vooruitzicht stelt. Een oplossing waarmee je nog een stuk langer met je toestel kunt werken en die natuurlijk direct ook nog wat extra bescherming biedt.
Seine%20power%20pack%20%281%29-Power%20Pack
Seine%20power%20pack%20%282%29-Power%20Pack

Ook komt er nog een aparte "battery charger", maar daar heb ik helaas nog geen foto van ontvangen. Verder ben ik bij veel accessoires niet helemaal zeker van de prijs en is vrijdagavond niet het beste tijdstip om dat na te vragen. Wat betreft de Case-mates de Gelli en de Barely there kosten afgerond €18 tot €20 en de Tough €30.

Over de auteur: Marc Wielaert