Geruchten
27 augustus 2012 - Ron Smeets

Accessoires en prototype van de Sony Xperia Tablet gespot

Sony zal tijdens de IFA waarschijnlijk een Xperia Tablet presenteren. Details daarover zijn nog niet bekend maar de afgelopen uren doken wel al wat foto's van accessoires en een prototype van deze nieuwe Sony tablet op.

Als die geruchten kloppen dan gaat Sony onder andere een media dock (met afstandsbediening), toetsenbord en desktop standaard presenteren, samen met de Xperia Tablet. Op de foto's is wel te lezen dat de accessoires niet meegeleverd worden, maar dat zal niemand verbazen. De foto van het prototype toont een tablet die veel weg heeft van het 'Xperia NXT' design dat Sony dit jaar toepaste in haar Xperia NXT smartphones.

Dat design komt met name naar voren in de doorzichtige rand onde het display van de tablet. Die is ook aanwezig bij de Xperia S, P en U. Of die 'rand' bij de tablet ook lichtgevend is, is op de afbeelding niet te zien.

Over de specs van de Sony Xperia Tablet werd eerder al gespeculeerd. Zo zou de tablet onder andere een 9.4 inch display krijgen met een resolutie van 1280 x 800 pixels, een 8 megapixel camera, 1.3 megapixel front cam, 1GB RAM en een 6000 mAh accu. Verder dook ook al eens de Sony V150 'S1' tablet op met een quad core processor. Of dat de Xperia Tablet is, is niet bekend.

Het prototype: Sony-Xperia-Tablet-NXT-proto-a Sony-Xperia-Tablet-NXT-proto

De foto's van de accessoires: sony-xperia-tablet-keyboard-case sony-xperia-tablet-media-dock sony-xperia-tablet-speaker-dock sony-xperia-tablet-speaker-dock1

Bron: Tablet-News, Sydsvenskan

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.