Accessoires
11 april 2006 - Ron Smeets

Accesoires niet standaard bij Samsung UMPC

Schijnbaar vonden de Koreanen de pas aangekondigde Q1, de Samsung UMPC, met z'n prijskaartje van 1200 Euro nog niet duur genoeg.

Daarom hebben ze ook nog een lijst gepubliceerd met accesoires (pdf) die je, tegen bijbetaling natuurlijk, kunt bestellen. Daarbij is aonder andere een (fatsoenlijk) toetsenbord. Iets wat je bij elke laptop, ook die van 600 Euro, er standaard bij krijgt, maar daarover heb ik al eens eerder gemekkerd ;-)

Ter herinnering: het was de bedoeling dat een UMPC voor rond de 500 dollar (ca. 400 Euro) in de winkel zou liggen. De relatief lage prijs maakte een belangrijk onderdeel uit van het totale concept en de motivatie van de gebruikers om er toch maar eentje te kopen (lees: willen hebben!). Die vlieger gaat dus, voor nu althans, niet meer op.Gerelateerde links:
UMPC met uitklapbaar toetsenbord
Samsung UMPC duurder dan laptop
Eerste UMPC met een prijskaartje
Eerste UMPC meeting in Hannover
UMPC prototype laat nog genoeg te wensen over
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.