Nieuws
01 december 2015 - Ron Smeets

ABN Amro klant worden met een selfie Klinkt leuk, maar vergeet ook je paspoort of ID niet

Een bankrekening openen met een selfie als 'identiteitsbewijs'? Dat klinkt niet heel erg veilig. Om niet te zeggen bijzonder fraude gevoelig. Toch is dat de titel van een persbericht dat de ABN Amro vandaag rondstuurde. Je kunt vanaf nu via je smartphone klant worden bij de groene bank die onlangs voor een deel nog naar de beurs gebracht werd.

Om klant te worden is het sturen van een selfie bijna al voldoende. Dat wil zeggen, je moet toch ook even een foto maken van je ID kaart of paspoort zodat ze bij de bank, in combinatie met de selfie, kunnen controleren dat jij ook echt zelf de aanvraag doet. Als extra controle moet je ook via IDEAL een betaling van 1 cent uitvoeren. Daarna zal de ABN Amro de aanvraag gaan beoordelen en hopelijk ook goedkeuren. Pas dan ben je ook daadwerkelijk klant en wordt je rekening geopend, compleet met een Privé Pakket waarbij behalve mobiel bankieren ook een pinpas hoort. Nog geen contactloos mobiel betalen helaas...

Kortom; het klinkt leuk 'Klant worden via een selfie', maar in de praktijk komt er, gelukkig, toch wel iets meer bij kijken. En zeg nou zelf... Zou jij als bank een nieuwe rekening openen aan de hand van een selfie zoals deze? Precies, dat bedoel ik! ;)

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.