Nieuws
15 december 2015 - Ron Smeets

ABN Amro 'ditched' e.dentifier bij mobiel bankieren Mobiel Bankieren app wordt vier keer zo vaak gebruikt als Internet Bankieren

Goed nieuws voor iedereen die Mobiel Bankiert bij ABN Amro. Vanaf nu is het niet meer nodig om de e.dentifier mee te slepen. De bank heeft namelijk besloten dat die nu ook niet meer nodig is voor het overboekingen naar rekeningen die nog niet binnen de app bekend zijn. Voorheen was een overboeking zonder e.dentifier alleen mogelijk voor overboekingen naar rekeningnummers waarnaar de afgelopen 18 maanden al eerder geld overgeboekt was. Vanaf nu heb je dus alleen nog maar de vijf cijferige pincode nodig die je in de app gebruikt.

De e.dentifier-loze mobiel bankieren update is per direct beschikbaar voor Android gebruikers. ABN Amro klanten met een iPhone moeten nog een paar weken geduld hebben. Zij zijn in januari aan de beurt.

Volgens ABN Amro was het 'ditchen' van de e.dentifier voor de Moboel Bankieren app een van de vaakst gehoorde wensen van lanten die mobiel bankieren. Inmiddels wordt de Mobiel Bankieren App al vier keer meer gebruikt dan Internet Bankieren; 57 miljoen keer per maand om precies te zijn.

Via: ABN Amro

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.