Nieuws
23 november 2005 - Ron Smeets

'ABBA' ringtone als dank voor donaties

ABBA is weer hot! En deze keer lijkt de revival te zijn ingezet door niemand minder dan Madonna zelf, die met haar nieuwste single 'Hung Up', gecomponeerd rond een vette sample van Gimme, Gimme, Gimme een ode brengt aan de succesvolle Zweedse popgroep van weleer.

Bovendien doet voormalig ABBA-lid Benny Anderson zelf ook nog een aardige duit in het zakje, alsof de hits van vroeger en IKEA nog niet genoeg Zweedse kronen opgeleverd hebben :-).

Benny's bedoelingen zijn echter niets dan lovend te noemen. Hij heeft namelijk een ringtone gecomponeerd die alle donateurs die geld storten op de rekening van het Zweedse Rode Kruis, gratis toegezonden krijgen.

De ringtone is speciaal voor de kersttijd gecomponeerd en heet ook heel toepasselijk Red Xmas.Gerelateerde links:
Ringtones voor het goede doel
Oproep voor liefdadigheids ringtones
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.