Geruchten
16 juni 2015 - Ron Smeets

Aanwijzingen voor de iPad Pro (aka Air Plus) in iOS 9? Schermresolutie ontdekt in de code van de nieuwe iOS versie

Het zou zo maar kunnen dat de geruchten over de grote, 12.2 of 12.9 inch, iPad Pro of iPad Air Plus straks langer de ronde gedaan hebben dan dat de tablet daadwerkelijk in de winkels ligt. Er wordt immers al een jaar gespeculeerd over de komst van een grotere iPad, maar officieel bestaat hij nog altijd niet en het is ook niet bekend wanneer Apple de tablet gaat presenteren. Eind dit jaar? Begin 2016? Of misschien wel helemaal niet. De fabrikant zou de oorspronkelijke lancering, deze lente, in ieder geval uitgesteld hebben om hem beter te maken. Wie het weet mag het zeggen.

De geruchtenstroom gaat uiteraard wel gewoon door. Zo zouden er nu aanwijzingen voor de schermresolutie van de grote iPad in de beta versie van iOS 9 te zien zijn. Een ontwikkelaar ontdekte in de code onderstaande regeltjes waarop een schermresolutie van 1366 x 1024 pixels te zien is. Hij denkt nu, gebaseerd op de manier waarop Apple de resolutie van displays 'schaalt', dat dit een aanwijzing is voor het feit dat het scherm van de iPad Pro of Air Plus een resolutie heeft van 2732 x 2048. Tja, het zou zo maar kunnen. Of niet natuurlijk. Dat is het leuke en vervelende van geruchten. Je kunt er alle kanten mee op ;)

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.