Nieuws
23 oktober 2006 - Ron Smeets

Aantal Windows Mobile Smartphones verdubbeld

Het afgelopen jaar is het aantal smartphones dat gebruik maakt van het Windows Mobile operating system verdubbeld. Eind 2005 waren zes miljoen toestellen voorzien van Microsoft's mobiele OS.

Microsoft hoopt dat die groei ook dit en de komende jaren zal doorzetten en heeft al aangegeven bezig te zijn met de ontwikkeling van koppelingen tussen Windows Mobile smartphones en Microsoft diensten zoals de XBox Live community.

Daarmee hoopt Microsoft ook de concurrentie van Symbian en RIM (BlackBerry) het hoofd te kunnen bieden. Volgens woordvoerder Knook van Microsoft zal het zeker niet makkelijk zijn, maar is het doel van het bedrijf duidelijk om meer marktaandeel op de mobiele markt te veroveren.

Bron: WebwereldGerelateerde links:
Crossbow: opvolger van Windows Mobile 5.0
Kleinste Windows Mobile Smartphone
Microsoft zet groot in op mobile
Gartner waarschuwt Nokia voor Symbian-only koers
Windows Mobile 5 heb jij hem al?
Eerste WinMobile GSM met Skype
Nieuwe Palm Treo met Windows Mobile!?
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.